lördag 17 april 2010

Läxdax!

Min dotter Nellie tänkte hon skulle lägga sig och göra sin läxa i våran studsmatta nu när det är sååå fint väder ute, men...


















...lilla Iza ville ju också vara med och då blev det gossning
och fotografering istället.
















Åhh, sååå gott det är att bara pussa och kramas.
















Min fina lilla Iza!













Nu gör vi ett nytt försök med läxorna!

















Iza accepterar att dom måste göras och lägger sig brevid och ser ut att njuta!


Cavalieren är ju verkligen sååå underbar, vill vara med sin familj och får dom det så är dom mer än nöjda!


Ha en fortsatt bra helg!


Må så gott tills vi hörs igen!


Kram Linda

onsdag 14 april 2010

Inbokad för nytt hjärtintyg!

Nu har jag bokat in en ny tid för Iza till vetrinären så ska hon få sin vaccination och så ska vi ta ett nytt hjärtintyg...även om hon är ung så är det ändå lite pirrigt varje gång man ska dit för man vet ju aldrig.

När jag bokade in en ny tid så passade jag också på att fråga om dom tar emot lite yngre praktikanter, men icke sa nicke för dom har inte den tiden att ta hand om dom. Jag kan förstå att det är lite extra jobb att ha något yngre barn där på prao, men också väldigt synd för Nellie är väldigt intresserad av att läsa vidare till vetrinär. I slutet på året fyller hon 13 år så visst kan det hinnas ändras många gånger om vad hon vill läsa till, men tycker det är synd att dom inte kan få chansen att i alla fall vara där på praktik kanske 1 vecka.

Idag är jag ledig så passade på att städa undan lite hundhår och en massa smågrus som det blir väldigt fort i hallen, men det är ju ett vårtecken det också! Tvättmaskinen går på högvarv idag för ska hänga ut så mycket tvätt som möjligt för det torkar ju sååå fort nu när den underbara solen är framme och värmer oss.

Sen blir det att åka ut till stallet och ge pållarna lite lunch och på hemvägen ska jag köpa med färska krispiga tulpaner för det finns väl inget bättre att få sätta blommor på bordet när det är nystädat.

Tips på städning:

1: Dela 1 citron på mitten & häll på salt och använd denna & skrubba badkar & handfat med. Det är billigt, miljövänligt, blir rent & doftar så gott!

2: För att få bort illaluktande lukt i tex kylskåpet ställ in en skål med ättika!

3: Ta en sprayflaska med ljummet vatten & blanda i lite grönsåpa så kan man använda detta att torka av bord och dylikt.







Lycka till!

Kram Linda

söndag 11 april 2010

Premiär!

Solen har verkligen tittat fram hos oss i Karlstad idag! Vi har haft en massa premiärer! Vi tog fram studsmattan till barnen, Robin tog fram såpbubblorna, Nellie rotade fram kickboarden, jag hängde ut tvätten och den torkade så fort och vad gott det luktar av kläderna när dom har torkat ute och så grillade vi och gissa om det var gott?! Ja, det var såååå gott! Så visst har vi haft en hel del premiärer!

Jag är såååå glad för mycket nu, men speciellt glad är jag för min dotter som ska få åka på ridläger ut till stallet i sommar. Jag hade en flickdröm när jag var liten att få ha egen häst och få åka på ridläger, men det fick inte jag för det kostade alldeles för mycket och det jag jag verkligen förstå för det är ju inte gratis. Och man ska ju inte tro att kanske barnen har samma dröm som en annan, men Nellie har tjatat och frågat om att få åka på ridläger och det ska hon absolut få och dessutom ha sin alldeles egna häst med, det är väl en riktig flickdröm för alla hästtokiga tjejer.

Nu väntar en lång arbetsvecka, men efter en sån här dunderhelg blir det inga problem att orka med nu när man har samlat en massa positiv energi :)

Ha det sååå gott mina kära vänner!

Kram Linda